Menu

VÅRE TRENERE

Maria Lyngstad - Aleksander Jokic
(SporTSdans)

Maria er født og oppvokst i Ukraina og kom til Norge og Inderøy i 2006. Senere flyttet hun til Trondheim for å studere og avsluttet i 2015 sin psykologiutdanning. Aleksander er født i Norge, men har en serbisk far. Aleksander avsluttet sin økonomiutdanning i 2012.

Aleksander og Maria startet begge å danse sportsdans i studietiden, våren 2011 ved NTNUI. Det tok ikke lang tid før de ble dansepartnere. De deltok i sin første internasjonale konkurranse allerede sommeren 2011, en europeisk studentkonkurranse som avholdes i Tyskland og Nederland to ganger per år.

Aleksander og Maria har i løpet av årene hatt mange dyktige trenere, og deres hovedtrenere og mentorer har siden midten av 2017 vært Mirjam Zwijsen og Geir Bakke (begge opptil flere ganger tidligere verdensmestere i sportsdans). Paret har i de siste årene fokusert på latindans og har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser på elitenivå. Noen av deres beste resultater er femte plass i Rising Star i Belgia februar 2018, og femte plass i Euroasian countries-cup i Moskva desember 2017.

Aleksander og Maria har begge bestått topptrenerutdanning gjennom Olympiatoppen og har undervist sportsdans ved NTNUI og Nidaros Danseklubb. De ble hovedtrenere i sportsdans ved Steinkjer Danseklubb våren 2017.


MALIN ELISE FRIGAARD
(SPORTSDANS)

Malin er 18 år gammel og er elev ved Steinkjer videregående skole. Malin har danset helt siden hun kunne gå, og dansen er hennes store lidenskap. Hun begynte å danse ballett på Kulturskolen i Steinkjer da hun var 4 år gammel. Som 9-åring startet hun på Steinkjer Danseskole og fortsatte der i flere år. Der ble Malin kjent med forskjellige dansestiler, blant annet hiphop og sportsdans. Senere ble hun også med i Steinkjer Danseklubb og begynte å konkurrere i sportsdans, noe hun fortsatt gjør. Våren 2018 fikk Malin tilbud om å være danser for Kyle Alessandro, en ung artist fra Steinkjer, og har opptrådt på flere store konserter med ham. Malin har vært trener ved Steinkjer Danseklubb siden høsten 2017.


NORA STRAND

(HIPHOP)


Nora er født i 2002 og kommer fra Verdal. Hun startet å danse ballett da hun var 6 år. Hun hadde vært aktiv med teater, hvor det var mye dans, før hun oppdaget hiphop. Etter det har dansegleden blomstret. Nora har vært elev ved Huldance Dansestudio på Verdal siden oppstart og er i dag aktivt medlem av ConvinzCrew. Hun har deltatt på dancecamp i Oslo, workshops og battler, og ønsker å fortsette med det. Sommeren 2018 og 2019 reiste hun i Norge på turne som bakgrunnsdanser for barneartisten Kyle Alessandro. Da danset hun på store scener som Fredrikstadcup og Allsang på Grensen. Nora underviser også på Huldance Dansestudio. Hun starter som hiphoptrener ved Steinkjer Danseklubb høsten 2020.


NATALIA KABANOVA

(ZUMBA OG BARNEDANS)

Natalia kommer fra Russland og har bodd i Norge siden 2013. Hun er utdannet lærer og har jobbet både i barnehage, på barneskole og videregående skole. Natalia elsker å danse, og zumba har blitt en stor favoritt da det er en blanding mellom forskjellige typer dans, og man trenger ikke å være perfekt men heller ha det gøy. Natalia har tatt kurs i zumba for voksne i Barcelona og zumba kids i Oslo, og er en sertifisert zumba-instruktør. Hun jobber for tiden som lærer ved Grong videregående skole. Natalia startet som dansetrener ved Steinkjer Danseklubb høsten 2020.